בשעה טובה החלטת להקים אתר לעסק שלך, ברוך הבא לוירטואליה. מכל עבר, נציגי חברות שירותי האחסון מבטיחים לך שמיים וארץ ואתה כבר איבדת ידיים ורגליים במבחר המוצע. אז מאיפה מתחילים? איך בוחרים שירותי אחסון שיתאימו לצרכיך? בוא ונעשה עבורך סדר בבלגן:
ניתן לחלק ל-3 רמות את הגורמים אותם יש לקחת בחשבון בבחירת שירותי אחסון:
1. משקל האתר - בעת בחירת שירות אחסון האתר יש לקחת בחשבון את נפח הקבצים באתר וכמות המידע המתוכנן לעבור בו, כדי לדעת מהו טווח שטח האחסון הנדרש לו. מרבית אתרי התדמית העסקיים (אשר אינם עושים שימוש בבסיסי נתונים) שוקלים בין 5 ל-20MB. עם זאת, מומלץ לקחת מראש שטח מעט גדול יותר על מנת שלא תאלץ לשנות חבילת אחסון בהמשך.
2. מיקום שרת לפי קהל היעד - על מנת להחליט על המיקום המתאים עבור שרת האחסון (בארץ או בחו"ל) יש לדעת מהיכן יגיעו רוב הגולשים אליו. שרתים ישראלים, מן הסתם, ממוקמים בישראל ולכן הקבצים נדרשים לעבור "מרחק" קטן יותר אל גולשים ישראלים, מה שגורם לטעינה מהירה וחלקה יותר של האתר.
3. זמינות - יש לבדוק מה רמת הזמינות של השרת ולוודא כי קיים ניתור פעיל, אשר מאפשר לשחזר את השרתים במקרה של נפילה.
· ברמת מערכת ההפעלה בשרת:
1. מערכות הפעלה שונות - השרתים עובדים כיום על שתי מערכות הפעלה עיקריות (Windows או (Linux. ההבדל העיקרי ביניהן מתבטא במחיר (בשימוש בשרת Windows יש לרכוש רישיון מקורי מ-Microsoft, בעוד ששרת המבוסס Linux אינו דורש רכישת רישיון ולכן מחירו יהיה זול יותר).
2. השפה בה נכתב האתר - כפי שצוין בסעיף הקודם, ישנן שתי מערכות הפעלה עיקריות עליהן עובדים השרתים כיום. יש לדעת באיזו שפה נכתב האתר כדי להחליט באיזו מערכת הפעלה להשתמש, מאחר ולא כל המערכות תומכות בכל השפות.
3. גיבוי - אין צורך להכביר מילים על חשיבותו של גיבוי אתר בשרת האחסון ועל אחריותה של החברה המספקת את השירות. למרות זאת, ישנן מספר נקודות חשובות שיש לבדוק: תדירות הגיבוי ולכמה ימים אחורה מתייחס כל גיבוי ועלות השחזור במידה של כשל. נקודות אלה עלולות להוות גורם משמעותי בפעולתו השוטפת של האתר.
4. אבטחה - הגנה מהאקרים, וירוסים ושאר מריעין בישין. מעצם היותו של האתר שלך מוגדר כ"אתר ישראלי", הוא הופך להיות יעד למתקפות מסוגים שונים. מומלץ לברר מול חברת האחסון האם הותקפה בעבר, מה היו התוצאות, ובעיקר כיצד היא מגינה על השרת שלה (ועל אתרך) כיום מפני מתקפות דומות.
5. ממשק ניהול - ממשק ניהול נוח ואינטואיטיבי, יאפשר לך לבצע בעצמך פעולות מתקדמות באתר ולעקוב אחר ביצועיו. פעולות כגון ניהול כתובות מייל ובסיסי הנתונים, מעקב סטטיסטי אחר תעבורה, העלאת קבצים ואף גיבוי האתר (בנוסף על זה של חברת האחסון, לא במקומו!) הן רק חלק מאוסף הפעולות, שממשקי הניהול המתקדמים מאפשרים לך.
6. תיבות דוא"ל - כתובת מייל עסקית הינה חלק חשוב בתדמיתה של חברה. לכן, כמות תיבות הדואר איננו הפרמטר היחיד שצריך להבדק, אלא אף מגבלת נפח התיבות ואפשרות פתיחת התיבות מתוך ממשק ניהול של האתר, על מנת לחסוך את הצורך בפניה לחברת האחסון עם כל עובד חדש שמתחיל את עבודתו.
· ולבסוף, הרמה האחרונה, אך החשובה לא פחות מקודמותיה, הינה רמת שירות הלקוחות והתמיכה. דגום את חברת האחסון, לפני שאתה מתחייב (צור קשר בשעה מאוחרת וודא שיש מענה טלפוני, אם יש צ'ט תמיכה באתר – נסה אותו וכן הלאה), התרשם מהמקצועיות וממהירות התגובה.
בחירת חברת אחסון אמינה, אשר תלווה אותך בדרכך לפרסום האתר, חשובה לא פחות מהאתר עצמו ומתכניו. זו אמנם לא חתונה קתולית, אבל למה שלא תבחר את החברה המתאימה לך כבר בשלב הראשוני ותחסוך לעצמך את כאב הראש העתידי?
המאמר נכתב על-ידי חברת ERG המספקת שירותי ענן לעסקים ולארגונים
.