הקמת אתר אינטרנט כרוכה בחבלי לידה לא מועטים. עיצוב ראוי, מימוש מגוון פונקציות התואמות את צרכיי האתר וכתוצאה מכך ההחלטה האם להשתמש בשרתים מבוססי php או דווקא asp.net. אך גם הבחירה בספק אחסון אתרים יציב שתואם לצרכי האתר שלך חשובה ומכריעה לצורך ניהולו התקין של האתר.
הדילמה הראשונה והקלה ביותר לפתרון הינה הבחירה בין linux ל-windows. אומנם חלק מספקי שירות אחסון אתרים מציעים את שירותם רק ב linux ל-windows, אך כיום רוב הספקים הראויים לשמם נותנים את האפשרות לבחור איזה מהם. כך שבמרבית המקרים אף אם אתרך לא בסיסי ומבוסס נטו HTML, והינך זקוק לאפליקציות צד שרת דוגמת mysql מבוסס php או דווקא לASP - אין לזה השפעה על הבחירה בספק האחסון. בנוסף לאפשרות של אחסון על שרתים רגילים, קיימת כיום אפשרות לאחסון על שרתים בענן. לאחסון אתרים בענן קיימים יתרונות רבים ובשנים האחרונות נוספו חברות רבות המציעות את השירות.
השיקול הבא שעליכם לעשות הוא לבחור בין אחסון אתרים בחברה מקומית או לפנות אל השוק הבינלאומי. ספקים מחו"ל מטבעם מספקים שירות לכמות גדולה יותר, בצורה משמעותית, של לקוחות, דבר שמשפיע הן על איכות השירות, עקב עומסים וכדומה והן על תמחור המוצרים. נהוג לחשוב שככל שהספקית גדולה יותר כך איכות השירות שלה גבוהה יותר, אך זה לא בהכרח כך, בפרט אם המחיר המוצע לכם קטן משמעותית מהמחיר של המתחרה הישראלית. עוד שיקול משמעותי בעניין זה הוא שירות הלקוחות, שבארץ יוצע לכם כמובן מאליו בעברית .
שיטת התמחור הנהוגה כיום ברוב ספקי אחסון האתרים מבוססת על שטח האחסון וכמות התעבורה שהאתר שבבעלותכם צורך. החל מ- mb250 לשטח אחסון ועד 'ללא הגבלה'. שים לב שהמינוח ללא הגבלה מטעה, ברור כשמש שישנה הגבלת בחומרת השרת בשלב כל שהוא, אך כוונתם שימוש ראוי והוגן, על כן ההבדל בין mb2500 ל'ללא הגבלה' קטן מאוד אם בכלל ישנו. כמו כן מספר כתובות הדומיין שיהיו בבעלותכם הינו נגזרת של המחיר. ניתן לשער בצורה מדויקת ככל הניתן לכמה תעבורה תזדקק ולכמה שטח אחסון, אך יש תמיד לתת מרחב גיבוי סביר ועודף. כך ניתן למנוע תשלום מיותר על שטח וכוח מחשוב שאינו אפקטיבי באופן פרטני.
הדבר החשוב ביותר בסופו של יום הוא קיום האתר עם מינימום תקלות. אם על מחיר אפשר להתפשר ובכמות נתונים וכתובות דומיין אפשר להצטמצם, אין תחליף לקיומו של האתר בכל רגע נתון. על כן חשוב לוודא גם ברמת הצהרת הספק (Uptime) על זמינות השרתים, מאה אחוז אומנם לא קיים, הטבע עושה את שלו לעיתים, אך99% חובה, וגם ברמת הבדיקה האישית, בדקו עם לקוחות קיימים של החברה, מה חוות דעתכם על טיב השירות, מה סדר הגודל של תקלות (אם הן קורות) וכמה זמן לוקח לתקנם. עוד בהקשר זה, מומלץ ברמת האפשר לבדוק מיהם שאר הלקוחות של החברה, אותן לקוחות משתמשים באותו שרת, קוד שגוי ומסורבל שאחראי על האתר שלהן עלול לפגוע בשרת שלך.