כבר שנים שמתחולל דיון סוער בעולם הטכנולוגי בין מעריצי Linux לחובבי ה-Window בתחום מערכות ההפעלה. בשנים האחרונות, התפשט הויכוח והגיע אף לתחום אחסון האתרים. גם כאן, כל אחד מהצדדים נחוש בדעתו, כי לסוג האחסון שלו יתרונות רבים יותר מאשר של סוג האחסון האחר, וכי חסרונותיו של האחר הינם "חמורים" במידה כזו שלא מומלץ בכלל להתקרב אליו. מאחר ומאמר, לרוב, נכתב מנקודת מבטו הסובייקטיבית של הכותב (ואינו מתיימר להציג זווית ראיה אובייקטיבית), ניתן למצוא מאמרים רבים המשבחים סוג אחסון אחד ומבליטים את יתרונותיו ופוסלים את האחר בצורה חד-משמעית. אז, בכל זאת, איך מחליטים מה הוא סוג שרת האחסון המתאים לך -
אחסון Linux או אחסון Windows?
· מנהל האתר - מי יבנה את האתר, ינהל אותו ויעדכן את תכניו בצורה שוטפת? שתי האפשרויות העומדות כאן לפניך הן ניהול עצמי (על ידך) או ניהול מקצועי על ידי חברה/איש מקצוע המתמחה בתחום. חלק גדול מהמנהלים המקצועיים יעודדו אותך לבחירה בשרת Linux דווקא, המציע ממשק שבו הם מתמחים. אבל מנהל אתר שהוא משתמש שאינו מנוסה עלול למצוא אותו למאתגר למדי (עד לבלתי אפשרי לתפעול בלתי מקצועי).
· אתר חדש או אתר קיים (אשר "עובר דירה" לשרת חדש) - שפת התכנות של האתר הנוכחי ומסדי הנתונים שלו עלולים להכתיב לך את סוג שרת האחסון החדש. אם המדובר באתר אשר כתוב ב-.NET או ב-ASP, או בשרת שמסד הנתונים שלו הוא Microsoft SQL, תצטרך להמשיך להשתמש, כפי הנראה, בשרת אחסון Windows. שפת התכנות PHP ומסד נתונים my SQL יאפשרו לך להשתמש בכל אחד משני סוגי שרתי האחסון. רוב האתרים הכתובים ב-Perl, Python ו-Java יתפקדו כשורה על שני סוגי השרתים, אולם יש לוודא זאת מראש מול החברה המאחסנת או החברה המפעילה את אתרך.
· מחיר האחסון - Linux, מעצם היותה מערכת מבוססת קוד פתוח, הינה חינמית, בעוד Windows - לא. עלויות התמיכה וההתקנה של Linux, לרוב, הינן זולות יחסית לאלו של Windows. במידה ומדובר באתר הנזקק לבסיס נתונים, רישיון Microsoft SQL (בשרת Windows) מייקר אף הוא את העלות הכוללת.
· רמת הפגיעות של האתר - במידה ויש לך אתר המחייב פתיחת פורטים FTP, SSH או RDP, הממוקם על שרת אחסון Windows, אתרך נתפס כאתר קל לפריצה בעיני האקרים ושאר מרעין בישין. תוצאה ישירה מכך, היא האילוץ להשתמש בהגנות מבית מיקרוסופט, אשר, כאמור, עלותן גבוהה יחסית לאלה של Linux.
· DownTime - במקרים רבים, בעת תקלה, שרתי האחסון של Windows דורשים ביצוע Boot, אשר במהלכו האתרים החולקים את שטח השרת ביניהם, אינם זמינים לגולשים. אם אתרך איננו מסוג האתרים הנדרשים לזמינות רציפה, זו לא אמורה להוות בעיה עבורך, אבל במידה וכן - זו נקודה שרצוי לקחת בחשבון.
ככלל, ניתן לומר כי גם שרתי האחסון של Linux וגם שרתי Windows מספקים ביצועים טובים בפלטפורמות יציבות. אולם, ההבדלים המהותיים, שאת חלקם מנינו למעלה, הם אלה שיסייעו לך בהחלטה על סוג שרת האחסון המתאים לאתרך.